"唔怕生壞命,最怕改錯名" : 香港年輕人的英文名字

Research output: Book Chapters | Papers in Conference ProceedingsBook ChapterResearchpeer-review

Abstract

本文章的目的是希望通過一項簡單的問卷調查,嘗試初步了解英文名字跟香港年輕人的主觀身份以及文化身份認同之間的關係。在討論該調查的發現前,先讓我們了解一下有關名字研究的概況,以及英文名字在香港的發展背景。
Original languageChinese (Traditional)
Title of host publication香港・文化・研究
Publisher香港大學出版社
Pages155-174
Number of pages20
ISBN (Print)9789622097865
Publication statusPublished - 1 Jan 2006

Cite this

陳效能 (2006). "唔怕生壞命,最怕改錯名" : 香港年輕人的英文名字. In 香港・文化・研究 (pp. 155-174). 香港大學出版社.